This website works best with JavaScript enabled

 

 

Wheel-Aligner-Hunter-Elite-TD-LR.jpg

Обслужваме клиенти от цялата страна

Основи на CDP AutoCom / Delphi

Основи за работа с AutoCOM CDP (DELPHI)
1. Избор на правилния автомобил
2. Проверка за грешки “ISS – Intelligent System Scan”
3. USB Cable, четене на живи данни, записване в log file
4. Специфични функции

AutoCOM е универсален уред за диагностика на МПС. За предпочитане е да закупите версията с Bluetooth, не толкова заради възможността за безжична връзка, а по-качествените компоненти в мултиплексора (това е в сила, когато предпочетете реплика на оригиналния продукт). Независимо от модела на AutoCOM, трябва да търсите доказан доставчик, който гарантира за най-високо качество на изработка – не търсете най-евтиното, а най-качественото като изработка (на пазара съществуват имитации от 3-то качество, които биха Ви навлекли само проблеми и неточна информация).
Към закупеното устройство трябва да получите софтуер за инсталиране (версия за коли и камиони). Софтуерът е доста интуитивен и user friendly. За съжаление преводът на български език не е добър и понякога единствено стандартизирания код за грешка (P XxXx) би Ви бил от полза.
1. Избор на правилния автомобил
Първата стъпка след стартиране на софтуера е изборът на автомобила, който искате да диагностицирате. Въпреки, че софтуерът Ви води в избора, често се пренебрегва важността на избраната година на производство и/или код на двигателя. Мултиплексорът притежава възможността чрез софтуера да Ви предложи специфични за модела/двигателя допълнителни функции. Поради тази причина, правилният първоначален избор е важен!

2. Проверка за грешки “ISS – Intelligent System Scan”
Добра практика е да използвате функцията “ISS – Intelligent System Scan”, която сама разчита рамата на автомобила и извършва цялостно сканиране за грешки в паметта на всички поддържани контролни модули. Въпреки автоматизирания процес, отново е нужно допълнително внимание за някои от контролните модули, при които са налични допълнителни функции като програмиране и тестове на отделни компоненти. Софтуерът са Ви пита за тях, когато искате да запазите извлечението от проверката (Report). Полезно е да запазвате всички reports след сканиране, за да можете на по-късен етап да реферирате към тях и/или да отстраните подобен проблем в идентично МПС на базата на същия набор от грешки.
3. USB Cable, четене на живи данни, записване в log file
DELPHI AutoCOM е мощен уред за записване/следене на предварително избран набор от живи данни (Вие сами определяте кои стойности да бъдат следени). Софтуерът е способен да записва данни в интервал от 300ms (0.3сек) в excel файл (.xls). С помощта на подобен вид данни лесно бихте могли да докажете Ваша теория, нагледно да видите повреда в някой от агрегатите (турбо компресор, ГНП, дебитомер и тн.) и също така да сравните реалните стойности с тези зададени от производителя (базови стойности).
Важно при този подход е сравнително къс (до 1.8м дължина) и дебел (мин 28AWG) USB кабел, който да ви осигури нужния трафик без загуба на данни в реално време. В случай, че не сте сигурни за качеството на кабела, то тогава използвайте къс кабел (0.9м), където възможността от смущения и загуба на данни е по-малка. Недостиг на трафик бихте могли да констатирате, когато живите данни често замръзват или се появява надпис „Please Wait“.

 

Телефони 

Станислав Цончев
Call +359 887260560
Управител

Петя Димитрова
Call +359 88 787 1330 Мениджър клиенти

 

Facebook  

Обслужваме клиенти от цялата страна

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440