sample image Рециклиране на хидравлична рейка, помпа, секторна кутия ... Прочети

sample image Ремонт на хидравлика в строителна техника ... Прочети

sample image Ремонт на въздушни амортисьори с оригинални уплътнения ... Прочети

Услуги от нас 

Въведете сума

Характеристика на въздушна възглавница за окачване

Пружинната сила F (при натоварване) на една въздушна възглавница се определя от нейните геометрични размери (ефективната площ на работа Aw) и допълнителното налягане упражнено върху „въздушната пружина“ p.
F (N) = Aw (cm2) x p (N/cm2)
Ефективната работна площ Aw се определя от ефективния диаметър dw .

Диаметърът на едно бутало в цилиндър се приема за неговия ефективен диаметър.

 
   


Ефективният диаметър на шапката на въздушната възглавница се дефинира с най-ниската точка, до която достига възглавницата (dw1 връщане и dw2 натискане). Тъй като ефективния диаметър dw е качен на квадрат в гореописаната формула, тогава относително малки разлики в диаметъра дават голямо отражение в големината на кръга, който възглавницата описва. Това пък е правопропорционално към „Пружинната сила“ – силата на противодействие на товара.

Архитектура/дизайн на въздушната възглавница

Основно има два типа въздушни амортисьори:
Частично натоварване
Пълно натоварване
При амортисьорите с частично натоварване се наблюдава комбинация от метални и газови стебла, които генерират пружинната сила.

При амортисьорите с пълно натоварване само и единствено въздушната възглавница отговаря за пружинната сила. Този тип амортисьор се състои от следните основни компоненти:
Горна шапка с външен водач
Въздушен балон
Променящо се бутало
Външен резервоар за въздух
Интегриран успокоител на вибрациите (разговорно амортисьор без пружината)

Въздушен балон/възглавница
Балонът е изработен от специална за целта, висококачествена и многослойна гума, която е допълнително усилена с влакно от найлонова корда. Усилването е нужно, за да може възглавницата да издържа на внезапните промени в налягането на въздуха. Вътрешността на възглавницата е специално създадена, за да не изпуска налягане.
Материалите са проектирани, за да издържат температури от -35оС до 90оС.

Успокоител на вибрации (амортисьор)

Задачата на амортисьора е да намалява енергията(силата) на вибрациите, които се предават от колелата и шасито към него. Енергията от вибрациите се превръща в топлина, която се отдава в атмосферата.

Съществуват няколко вида амортисьори като основно се делят на два типа:
Еднокамерни
Двукамерни

Еднокамерните амортисьори с газ представляват хидравличен апарат, при който работният и масленият резервоари се намират в един общ цилиндър (monotube). Промяната в обема на маслото, поради температурните разлики и действието на буталото (когато амортисьора се движи), се изравняват от газ (азот) под високо налягане.
Двукамерните амортисьори, поради техния комфорт и надеждност, са се установили като стандартния вид амортисьор вграждан от производителите. Те са изработени основно от 2 камери, които са разположени една в друга. Вътрешната камера се нарича работна и тя е пълна изцяло с масло. Буталото заедно с клапаните и пръта се движи двупосочно вътре в камерата. В дъното на работната камера се намира основната плочка и основните клапани. Външната камера се нарича резервоар. Тя е частично пълна с масло, като останалото пространство е запълнено с газ под налягане. Функцията на резервоара е да изравнява имението на обема на маслото в работната камера.

Вибрациите се намаляват чрез двата клапана, които се намират съответно на буталото и дъното на работната камера. Те представляват хидравлична система, състояща се от пружини, ограничители и дистанционни шайби.

В режим на сгъване на амортисьора, успокояването се осъществява главно от основния клапан (позициониран на дъното на работната камера) и частично от поточното съпротивление на буталото.

В режим на разгъване, вибрациите се тушират единствено от клапана на буталото. Според индивидуалните характеристики на амортисьора, този клапан прилага точно определено съпротивление върху маслото, докато то преминава в долната част на работната камера.


Автосервиз AirShox EU разполага със собствен стенд за симулация на поведение на Вашия амортисьор/и (тресачка) и азотна станция, с помощта на които ремонта/рециклирането се превръща в стриктно контролиран процес с точно определен резултат в зависимост от желанието на клиента.

Намерете ни Facebook  

ВСИЧКИ АВТОМОБИЛИ: ALFA ROMEO AUDI BENTLEY BMW BUGATTI CHEVROLET CHRYSLER CITROËN DACIA DAEWOO FERRARI FIAT FORD HONDA HYUNDAI ISUZU JAGUAR JEEP KIA LAMBORGHINI LANCIA LAND ROVER LEXUS LOTUS MASERATI MAZDA MERCEDES-BENZ MITSUBISHI MORGAN NISSAN OPEL PEUGEOT PORSCHE RENAULT ROLLS-ROYCE SAAB SEAT SKODA SSANGYONG TOYOTA VOLVO VW