This website works best with JavaScript enabled

 

 

2.jpg

Обслужваме клиенти от цялата страна

Автосервиз AirShox EU Ви предлага пълен преглед и ремонт на хидравлично активно окачване (ABC), монтирано на Вашия Мерцедес. Разполагаме с модерна диагностична апаратура и натрупан дългогодишен “know how” в едноименната система за несравним комфорт, сигурност и поведение на пътя. 


Какво представлява ABC окачването

ABC (Active Body Control) е електро-хидравлично активно окачване базирано на система с пружини. Основното предимство е мигновената реакция за изравняване на каросерията при завиване, спиране, ускорение, резки маневри и др. Практически независимо от командите подадени от волана, Вашият автомобил трябва да остане хоризонтално спрямо пътната настилка без да се гмурка в посока на действащите физични сили. Особено в спортните версии на щутгартската марка – AMG, ABC (хидравлично) окачването се предпочита пред Air Matic (въздушно) окачването – времето за реакция и мощността на хидравликата накланят везните към ABC.


Поддръжката на ABC системата

С годините и опита много собственици на звездата са разочаровани от надеждността на хидравлично-електрическата активна иновация на Mercedes. Проблемът се корени НЕ в лошата изработка или късия експлоатационен запас, ами в липсата на поддръжка. Mercedes твърди, че системата е необслужваемa – Lifetime / Maintenance free. На практика това НЕ е вярно и звучи абсурдно. Сложната хидравлична система състояща се от мощна помпа, множество клапани, разпределители, четири амортисьори и дълги маслени магистрали, наподобява сложността на масления тракт на един двигател с вътрешно горене. Представете си да не смените маслото на Вашия автомобил в продължение на 150 -200 хил. км?! С времето маслото в системата се замърсява и превръща в постоянно циркулиращ абразив. Не след дълго, поради мощността на хидравликата, този маслен абразив „изяжда“ всичко по пътя си, отваряйки хлабини и луфтове, повреждайки уплътнения, надирайки буталната помпа и причинявайки куп други терминални за системата щети.


Как да проверим състоянието на маслото в системата

Най-практичния метод е с помощта на бял памучен парцал. Извадете пръчката за маслото, която се намира близо до филтъра за маслото на ABC системата и я избършете няколко пъти в белия памучен парцал. Чистото масло, по спецификация, има зелен цвят, ако цвета е светло кафяв – то маслото е към края на експлоатационния си цикъл. В случай, че цвета на маслото е тъмно кафяв към черен, то тогава то се нуждае от незабавна смяна!

Системата събира около 15-16л Pentosinoel (A00198924003-10). За да смените маслото във Вашата система се нуждаете от около 10-12л, което означава, че в система ще останат около 4-5л – те ще се намират в самите амортисьори. Въпреки това системата е освежена и това, което остава да бъде подменено е финия филтър на системата. След пробег от около 2000км той и цвета на маслото трябва отново да бъдат проверени – целта е в системата да има единствено зелено на цвят масло (консултирайте се с персонала на автосервиз AirShox, който знае как да смени маслото в системата на Вашия автомобил).

В случай, че забележите фини стружки по пръчката и/или в съдържанието на източеното масло, то тогава се налага задължително разглобяване и почистване на цялата система – компонент по компонент в ултразвукова вана.

Телефони 

Станислав Цончев
Call +359 887260560
Управител

Петя Димитрова
Call +359 88 787 1330 Мениджър клиенти

 

Facebook  

Обслужваме клиенти от цялата страна

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440