This website works best with JavaScript enabled

 

 

3.jpg

Обслужваме клиенти от цялата страна

Смяна на масло в автоматична скоростна кутия с машина

Поради честите нападки от клиенти и колеги, бихме желали да изложим малко факти относно машинната смяна на масло в автоматична скоростна кутия (АСК) без значение от нейния принцип на работа.

"...смяната на маслото в АСК с машина, чупи кутията, заради свръхналягане..." ТОТАЛНИ ГЛУПОСТИ!

Много интересен начин да оплюеш световно призната технология от ZF, MAHLE, BOSCH и др., които произвеждат половината части и технологии по всички коли в целия свят.


Всеки би могъл да отвори в интернет ErWin – портал на VAG предназначен за сервизи и да се убеди сам, че СУПЕР ОРИГИНАЛНИТЕ инструменти на VW, AUDI, SEAT, SKODA са произведени от известни производители на инструменти и често просто е поставено логото на VAS (тоест са ОДОБРЕНИ от VAG, а не произведени от тях). Често дори специалните инструменти (предназначени за точно определена процедура) биха могли да се закупят от ДИРЕКТНИЯ производител (Snap On, GL gmbH, Autotestgeräte Leitenberger GmbH, BGS, Stahlwille, Hazet и много други). Искам да покажа защо това е важно за моите твърдения и каква ми е тезата.
Така наречените от автора на цитата по-горе „китайски машини“ са всъщност сертифицирани от VAG – ето защо:
1. Tool set XXL VAS 6837 – оборудване за инструментална количка от производител HAZET – ако някой отиде и закупи инструментите от дилър на Hazet, те няма да са с по-ниско качество, защото просто са 1:1
2. Тези „китайци“ произвеждат доста машини за VAG – пример: VAS 6860. Същите тези произвеждат и машина за промивка на автоматични скоростни кутии … и се гордеят с нея… заедно с тази за AdBlue, която VAG купува от тях…
3. www.gl-gmbh.de/content/page/view/id/279 тук може да видите видео на машините, които сякаш случайно са с 3D модели много приличащи на SEAT IBIZA с DSG лост, VW Touareg и тн…
4. Световно признат бранд като MAHLE, която снабдява VAG с филтри за първоначално вграждане от всякакъв тип притежава машина за подмяна на маслото в скоростната кутия - mahle atx. Тя е произведена от американци - RTI.

Срещнахме дори написан "Бюлетин" от самопровъзгласили се пратеници на "оригиналния" VAG обучителен център ... Да напишеш бюлетин без реални познания как изобщо работи подобна машина, използвайки думи като „в пъти“ „много“ „доста“ – а колко реално?! … това остава като доказателство за босата некомпетентност на автора!

Ето и линк към патента за машината, на базата на който са направени повечето на пазара - собственост на едни от пионерите Flo Dynamics:
www.google.ch/patents/US5626170

Машината за смяна на масло в автоматична скоростна кутия използва работното налягането на самата кутия. Жалко е, когато незапознат лаик, който не разбира дори принципа на работа на машината, се вживява като лектор, които обясняват как работят машините... Доста непрофесионално поведение!

Mercedes-Benz, които сами произвеждат своите АСК също са сертифицирали няколко подобни машини за Getriebe-Spülung.

Не на последно място световно признат guru, който е доказал положителния ефект от този начин за смяна на маслото в АСК, е именно Tim Eckart. www.automatikoelwechselsystem.de/home.html

Телефони 

Станислав Цончев
Call +359887260560
Управител

Петя Димитрова
Call +359879215389
Мениджър клиенти

Facebook  

Обслужваме клиенти от цялата страна

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440